q

DOBRO DOŠLI NA ONLINE PROGRAM
X SAMITA FOTOGRAFA EX JUGOSLAVIJE​​

ČETVRTAK, 08.10.2020. GODINE

SVEČANO OTVARANJA X SAMITA FOTOGRAFA EX JUGOSLAVIJE

PETAK, 09.10.2020. GODINE

17.00h – #samitpriče

Branimir Ritonja, Slovenija
Razgovor o međunarodnim fotografskim projektima i zašto je međunarodna saradnja važna, kao i o značaju festivala fotografije i drugih sličnih manifestacija.

17.30h – #samitpriče

Boro Rudić, Makedonija
Razgovor o formiranju malih galerija i izlagačkim programima na osnovu iskustva iz „Rudik Galerije“ koju je formirao Boro Rudić.

LIVE PROGRAM X SAMITA
PETAK, 09.10.2020. GODINE

SUBOTA, 10.10.2020. GODINE

17.00h – #samitpriče

Vesna Danilović, Srbija
Razgovor o fotografiji između teorije i prakse, izlaganju fotografije i publici na izložbama iz ugla kustosa, kao i modelu rada Artget galerije u okviru Kulturnog centra Beograda.

17.30h – #samitpriče

Aleksandar Kelić, Srbija
Razgovor o obrazovanju u oblasti fotografije, radu sa studentima i mladima kao budućoj – novoj generaciji školovanih fotografa.

18.00h – Promocija knjige “Uvek moguće” Radisava Filipovića i Saše Hadži Tančića

„Uvek moguće“ je jedinstvena dvojezična publikacija sačinjena od kolekcije sa 50 umetničkih fotografija Radisava Filipovića, majstora fotografije Foto saveza Srbije i člana ULUPUDS-a, rađenih na filmu i foto-papiru, koje prate autorski tekstovi i impresije književnika i književnog esejiste Saše Hadži Tančića. Ovu knjigu je izdala Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ iz Leskovca uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i grada Leskovca.

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA
O SAMITU FOTOGRAFA EX JUGOSLAVIJE

logo
Veliki_grb_Leskovca
lkc-logo-top

Projekat “X Samit fotografa ex Jugoslavije” realizuje Foto klub “Leskovac” zajedno sa Leskovačkim kulturnim centrom, a finansira Grad Leskovac.